Onze andere merken

| Inloggen Winkelwagen

Zelf ijsthee maken met passievrucht en munt is super gezond!

Je ziet het steeds vaker voorbij komen in restaurants en koffietentjes: ‘homemade iced tea’. Dit klinkt eigenlijk spannender dan dat het is, ijsthee maken is namelijk super makkelijk! Ideaal voor na het sporten of gewoonweg wanneer je behoefte hebt een aan verfrissend drankje. Wij hebben een heerlijk smaakvol iced tea recept voor je. We hebben ook nog even de gezondheidsvoordelen van het belangrijkste ingrediënt uit dit ijsthee recept voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder.

Geen toegevoegde suikers

Onze verfrissende Passievrucht-Munt IJsthee is niet alleen een smaaksensatie, maar ook een hydraterende dorstlesser boordevol mineralen en vitaminen. En het allerfijnste: dit recept bevat geen toegevoegde suikers! Alle ingrediënten zijn bedoeld voor twee glazen, maar vermenigvuldig de hoeveelheden als je een hele karaf wilt maken. Ideaal om in de koelkast te bewaren, zodat je op elk moment geniet van deze heerlijke frisse ijsthee.

Wat heb je nodig?

  • 2 theelepels "Opkikker kruidenthee" (of een andere kruidenthee naar keuze)
  • 0,5 liter heet water
  • 1 passievrucht
  • 2 takjes munt
  • IJsblokjes

Zelf ijsthee maken?

  1. De basis van ice tea is normale thee. Je begint daarom met het koken van het water. Gebruik 2 theelepels "Opkikker kruidenthee" (of je favoriete kruidenthee) en laat deze enkele minuten trekken in een theezeefje of filterzakje. Laat de thee afkoelen tot kamertemperatuur. Zorg ervoor dat je de thee maakt in een (hittebestendige) kan of maatbeker.
  2. Snijd de passievrucht doormidden en schep het vruchtvlees eruit. Voeg het vruchtvlees van de passievrucht en de takjes munt toe aan de afgekoelde thee, en roer even door.
  3. Voeg ook genoeg ijsblokjes toe aan de thee. Zo verandert de thee pas écht in een verfrissende ijsthee.

Tip: als je wilt experimenteren, voeg dan ijsblokjes van bevroren fruitsap toe. Deze maak je eenvoudig door het sap van bijvoorbeeld sinaasappels of peren in een ijsblokjeshouder in te vriezen. Dit geeft een extra verfrissende en smaakvolle twist aan je ijsthee.

En daar heb je het, jouw eigen huisgemaakte Passievrucht-Munt IJsthee. Dit verfrissende drankje zal je zeker helpen om af te koelen na een zware inspanning of op een warme dag. De combinatie van de kruidige thee, de exotische passievrucht en de verkwikkende munt maakt van deze ijsthee een onweerstaanbare dorstlesser boordevol smaak. Geniet ervan en deel deze heerlijke home made iced tea met je vrienden en familie!

Gezondheidsvoordelen van een passievrucht

Wist je al dat de passievrucht gezond is? Een passievrucht zit boordevol vitaminen en mineralen. Dit zijn de vijf gezondheidsvoordelen van deze passievolle vrucht:                   

 

De passievrucht draagt bij aan een jonge huid.

Dit komt door de hoge concentratie aan vitamine C in de vrucht. Vitamine C is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zorgen voor oxidatie. Bij fruit zie je dit snel door de verkleuring die ontstaat als bijvoorbeeld een gesneden appel even laat liggen. Dit gebeurt ook in je huid, alleen duurt het oxideren daar vele malen langer dan bij een appel. Voor een jonger uitziende huid wordt aangeraden om onder andere voldoende vitamine C te eten. Door 100 gram passievruchten te eten, krijg je al 27% van de ADH vitamine C binnen.

Passievrucht helpt bij vermoeidheid

Een portie passievruchten (100 gram) bevat een behoorlijke dosis ijzer, magnesium & koper. Magnesium speelt een cruciale rol bij de omzetting van voedingsstoffen in energie. Een ontoereikende inname van magnesium leidt vaak tot vermoeidheid. Hetzelfde geldt voor ijzer, dat niet alleen je concentratievermogen, geheugen en immuunsysteem verbetert, maar ook essentieel is voor het omzetten van vetten, koolhydraten en eiwitten in energie, net als koper dat doet.

Passievrucht en je zicht

Een passievrucht zit ook bomvol vitamine A. Met het eten van 100 gram passievruchten krijg je ongeveer 24% van de ADH vitamine A binnen. Dat is fijn – en nodig- , want vitamine A zorgt voor een goede werking van je immuunsysteem. Daarnaast is het goed voor je huid, haar, tandvlees en ogen.

Sterke botten

Voor gezonde sterke botten is het belangrijk dat je voldoende mineralen zoals magnesium, ijzer & koper binnenkrijgt. Hierboven heb je gelezen dat de passievrucht daar vol mee zit. Deze mineralen zorgen voor een hogere botdichtheid, waardoor je botten sterker worden en minder vatbaar zijn voor botbreuken.

Goed voor de stoelgang

Een passievrucht bevat per 100 gram ongeveer 7,5 gram vezels. Dit betekent dat een passievrucht officieel een vezelbom genoemd mag worden. Vezels bevorderen je stoelgang doordat zij zorgen voor gezonde darmen.

Wanneer ga jij ijsthee maken?

Je bent nu helemaal op de hoogte van de gezondheidsvoordelen van de passievrucht, dus ga lekker aan de slag met ons recept om deze lekkere ijsthee te maken.